2019. február 21.  Eleonóra
   
   
Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 
Borral főzött és sütött fogások - 3 különleges recept
2015. november 07. - Gasztronómia
A bor íze, zamata finomítja az ételt. Gyenge, jellegtelen borokkal nem is szabad kísérletezni.

A borral való főzés a gasztronómia különleges területe. Majdnem mindenhez, a hidegkonyhai készítményeket is beleértve, lehet több-kevesebb bort önteni.
A borral a szőlő eredeti íze, zamata kerül be az ételbe. Az alkohol főzés közben elpárolog, tehát az autósoknak sem kell tartaniuk a szondáztatástól.
Bor használható levesek készítéséhez is. Pikánsabb a hús- és csontleves, sőt még az erőleves is egy-egy kanál borral.
A halak remekül párolhatók natúr vagy fűszerezett fehérborban. A barna húsú halak a rozét vagy a könnyedebb vörösborokat kedvelik, a pecsenyehúsok szintén meghálálják a boros pácolást vagy sütés közbeni locsolgatást. Ilyen a vörösboros marhapörkölt vagy a vadhús. A szárnyasok közül a libához az újborok, a kacsához inkább az érettebb vörösek passzolnak.
Az ételhez lehetőleg azt a bort szervírozza a házigazda, amivel a fogás készült.

1. Sertéskaraj raguval

Hozzávalók 4 adaghoz: 4 szelet sertéskaraj, 0,5 dl olaj, 0,5 olívaolaj, 2 dl vörösbor, 10 dkg póréhagyma, 30 dkg cukkíni, 30 dkg paradicsom, só, darált bors, 1 ek. oregano. A körethez: 40 dkg főtt, áttört burgonya, 10 dkg liszt, 1 tojás, só, őrölt fehérbors

Elkészítés:

1. A húst mossa meg, sózza, borsozza. Tisztítsa meg a zöldségeket. A hagymát fél karikákra, a cukkínit fél centi vastag fél karikákra vágja. Héjazza le a paradicsomokat, kaparja ki a belsejüket, s vágja cikkekre.
2. Forralja a bort a harmadára, közben süsse ki a húst olajon.
3. Az olívaolajon pirítsa meg a hagymát és a cukkínit, sózza, borsozza. Tegye rá a paradicsomcikkeket, és öntse rá a bort. Szórja meg oregánóval, és forralja össze. A ragut öntse rá a serpenyőben lévő sült húsra, majd tálalja.
4. A körethez keverje össze a lisztet az áttört burgonyával, tojással, sóval, borssal. Formázzon lepényeket, s kevés, nem túl forró olajon süsse meg.

2. Fehérboros, gombás, sajtos halfilé burgonyával

Hozzávalók 4 adaghoz: 60 dkg fehér húsú halfilé, 2 dl fehérbor, 10-10 dkg sárgarépa, szárzeller, cukkíni, póréhagyma, színes paprika, 1 dl tejszín, só, darált bors, 10 dkg reszelt sajt, 3 dkg vaj, 15 dkg gomba, 1 ek. vágott zellerzöld, 2 ek. olaj

Elkészítés:

1. Tisztítsa és mossa meg a zöldségeket. A gombát vágja szeletekre, a többi zöldséget vékony csíkokra. Olajon pirítsa meg a gombát, sózza, borsozza és keverje bele a zellerzöldet.
2. Vajazzon ki egy hőálló tálat. Tegye bele a vékonyra vágott zöldségeket, sózza, borsozza. Helyezze rá a sózott halszeleteket. Öntse rá a bort és a tejszínt. A halszeletekre tegye a pirított gombát, majd szórja meg sajttal.
3. Tegye 180 fokos sütőbe 20 percre. Amikor kész, frissen, petrezselymes burgonyával körítve tálalja.

3. Borkrémes palacsinta

Hozzávalók 4 adaghoz: A tésztához: 2 tojás, 2 dkg cukor, 20 dkg liszt, 2 dl tej, só, olaj. A krémhez: 3 dl fehérbor, 4 szem szegfűszeg, 1 kis darab fahéj, 10 dkg cukor, 4 dkg mazsola, 3 tojássárgája, 1 ek. liszt, 2 dl tejszínből kemény hab

Elkészítés:

1. Tegye fel főni a bort 1 dl vízzel, szegfűszeggel, fahéjjal, cukorral és a mazsolával. Amikor 3 decire forrt, szűrje le egy keverőtálba. Keverje el benne a lisztet és a tojások sárgáját. Gőzön, keverés mellett sűrítse be.
2. A tojásból cukorral, liszttel, tejjel, sóval és szódavízzel készítsen jól terülő tésztát. A szokásos módon süsse meg.
3. A krémet keverje el a főtt mazsolával és a tejszínhabbal. A palacsintákat hajtsa négybe, vegye a kezébe. Nyissa ki az egyik hajtásnál, oda töltse a krémet. Juharsziruppal meglocsolva kínálja.

Legújabb hajtrendek - Így csináld!
Fiatalos és gyors
Fonott haj az Escada Sport-nál
Brood
További cikkek
Gyümölcsből legalább fél kiló ajánlott naponta
A rendszeres zöldség- és gyümölcsfogyasztás - mikrotápanyag- és rosttartalmuk miatt - hozzájárul a szív- és érrendszer egészségének fenntartásához, daganatmegelőző hatású. »
Jótékony a vérkeringésre a zeller
Már a görög mitológiában is említik a zellert, afrodiziákumnak használták. »
Fejedelmi menü mindennapokra - 3 recept a lakomához
Lakmározni nemcsak ünnepi alkalomból lehet, hanem önjutalmazásként is. »
Ha bio, akkor egészségesebb is?
A bioélelmiszerek egészségesebbek. »
Gömbölyítsen gombócokat! - három egyszerű, de nagyon finom recept
A mennyei étkek közé sorolják sokan a gombócokat, legyen túros-, szilvás-, gőzgombóc-, egy biztos, senki sem marad éhen a családban. »
Friss, ropogós és ízletes legyen - 3 különleges virslis recept
Spórolni soha sem szégyen, különösen, amikor a világ is erre kényszerít minket. »
 
Salsa fresca
Hozzávalók: 2 dl sűrű paradicsomszósz, 2 friss paradicsom, fél fej hagyma, 1 lime leve, 1 szárított chilipaprika, só, 2 gerezd fokhagyma, csipetnyi cukor. »
Segítünk, mit egyél! Kalóriaszámláló konyhaművészet
Ha számoljuk a kalóriákat, leadhatunk a súlyunkból anélkül, hogy az ételek élvezetéről le kellene mondanunk. »
Egyszerű gyümölcsös élvezetek - 3 rendkívül finom nyári édesség
Ha nem is lesz túl gazdag az idei gyümölcstermés, azért a főidényben érdemes néhány finom édességet elkészíteni belőlük. »
Szív alakú finomság az ünnepekre
A vaníliás koszorú szerkesztőségünk kedvenc aprósüteménye. »
Borral főzött és sütött fogások - 3 különleges recept
A bor íze, zamata finomítja az ételt. »
Alufóliába csomagolva kíméletesen sül a zöldség
A zöldségköret általában párolva kerül a tányérra, de ezt nem mindenki fogyasztja szívesen. »
Több szeretetet!
Egyszerű örömöt varázsolni az életünkbe.
Méregtelenítés az új évben
Szilveszterkor ismét elhatározod, hogy január elsején új életet kezdesz? Az ünnepek alatti dőzsölés meglátszik az alakodon, a bőrödön és a közérzeteden?
Jóga mindig és mindenhol - 7 könnyű gyakorlat
Szívesen jógáznál, de nincs rá alkalmad, és nagyon elfoglalt vagy? Pedig nem is kell hozzá különórára járni: a gyakorlatokat beépítheted a hétköznapjaidba.
Erősíti az immunrendszert, mélyebb alvást biztosít
A masszázsból sokszor néhány perc is elég ahhoz, hogy kifejtse a hatását.
Apró örömökből nagy boldogság
Senki sem gondolhatja komolyan, hogy csak a szerelmesek és a gazdagok lehetnek boldogok! Az apró örömök bárkinél boldogsággá állnak össze.
A jó szándék nem elég
Rosszak a tapasztalataink a fogadalmakról.
Tévedni emberi, de csalódni a legrosszabb
Csalódnia kell annak, aki a fehér lovon érkező álomhercegre vár, esetleg már a földön akarja berendezni a mennyországot.
Szépségtippek téli hónapokra
A száraz bőr ápolása lényeges a téli hónapokban, hiszen nagyon megviseli a kinti hideg és a benti, száraz, meleg levegő.
Szervezetünk fontos építőkövei a nyomelemek
A nyomelemek hiánya a fáradtság és a betegségek forrása lehet.
Rossz hír a fogyókúrázóknak
A kalóriaszámlálás önmagában nem üdvözít, számolni kell a zsírokat is.
4 könnyen elkészíthető otthoni pakolás
Az arcunknak, dekoltázsunknak szüksége van a táplálásra az őszi időszakban.
Smink fel, smink le
Este feltétlenül mossuk le a sminket, a gondos ápolás teljességgel elengedhetetlen.
 
Ma
26 / 31 °C
Holnap
27 / 31 °C
 
Nem vagy még tag? »
46 947 napozó  
Mai névnap
Eleonóra
Küldj te is képeslapot!
Napi horoszkóp
 
  Minden idők leghatékonyabb fogyókúrái! Mi most összegyűjtöttük neked.  
 
  PHILIPS HC 5450/15 Hajnyíró  
DIVAT
Bőredzés indul!
Nyereményjáték
Ingatlan ajánló
Családi ház
Bicske
33 900 000 Ft
Dupla ház Spanyolországból
A Langarita Navarro Arquitectos álmodta meg a fenti képeken szereplő ikerházat és a spanyol Zaragoza városában húzták fel.
Hajóból kialakított otthon Hollandiából
Az alábbi képeken egy közepes vízkiszorítású uszályt láthatunk - lakássá átalakítva.
Napfényes ház Brüsszelből
A következő napfényes lakás Brüsszel egyik külvárosában lelhető fel.
 
 
Jelmagyarázat:   - Ismerősöd   - Ismerősnek jelölt   - Ismerősnek jelölted  
© 2009-2018 Comeon Médiaajánlat Kapcsolat Adatkezelés Felhasználási feltételek