2018. november 13.  Szilvia
   
   
Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 
2012 lehetőségei - Az önkifejezés
2012. január 04. - Ezotéria
2012-ről oly sokféle cikket lehetett olvasni az elmúlt hónapokban, és most végre itt van; teljes valójában élhetjük, tapasztalhatjuk meg erejét ennek a sok lehetőséget rejtő MOST-nak.
Hogy ki mit kezd az életével, mindenkinek egyéni döntése, de nem árthat tudatában lenni annak, hogy kiemelkedő lehetőségekkel élhet, aki elég nyitott szívvel áll a létezés szépségének megtapasztalásához. Ezek közül az egyikkel szeretnélek most megismertetni benneteket.
Ismeretségi körömben egyre többen kézműveskednek, készítenek saját kezűleg szépséges dolgokat. Több barátom varr, horgol, de van olyan is, aki gyöngyöt fűz, egy másik pedig agyagból készít szebbnél szebb tárgyakat. Ezeket a tevékenységeket egyikük sem űzi igazán hosszú ideje, nincs a hátuk mögött több évtizednyi tapasztalat, műveik mégis majd megszólalnak a gyönyörűségtől. Egész sok szappant készítő ismerőst, barátot is kaptam ajándékba az élettől, mióta én magam is szenvedélyes szappanos lettem. Ha csak önmagamra tekintek, 1-2 évvel ezelőtt még nem is gondoltam volna, hogy én valaha is ilyesmivel fogok foglalkozni, míg nem egyszer csak jött egy elsöprő erő, és onnantól kezdve nem volt megállás. Alkotási vágyam arra késztetett, hogy belefogjak valami újba, másba, és bár nem éreztem magam soha igazán tehetséges művésznek, most, mint ha megtáltosodtam volna, úgy beindult a képzelőerőm. Boldog vagyok, mikor elmerülök abban a világban. Hasonlóan vannak ezzel a baráti körömben is, elmondásuk alapján úgy érzik, végre valamiben kiteljesedhetnek, miközben visszavonulnak a zajos világtól tiszta belső magányukba, csöndjükbe, békéjükbe.
Hogy milyen egyéb erők húzódnak meg a kézműves alkotásban, és mi köze van ennek a 2012-es évhez, a következő néhány gondolatban kifejtem. Minden, amit létre hozunk, ami általunk születik, viseli kezünk nyomát, lelkiségünket, egy rész belőlünk, ami tükrözi, milyenek is vagyunk. Az, hogy te éppen mit hozol létre magadból nap mint nap, hogy éppen jegyzőkönyveket gyártasz-e, esetleg programokat írsz, takarítasz, vagy szakács vagy és ételt főzöl, eladó vagy, esetleg szalagmunkás, mind ugyan azt a lehetőséget hordozza számodra; az önkifejezést. Akármit is csinálsz, abban ott vagy te, és mindaz, amilyen lelkiséggel az adott dolgot elkészíted. Ha nem vagy boldog, miközben tevékenykedsz, vagy egyenesen kényszerből teszed azt, az is ott lesz benne a munkádban. Ha olyan dolgot alkotsz, amit szívvel-lélekkel vagy képes megformálni, amiben úgy érzed, valóban ki tudod fejezni önmagad, az is visszatükröződik az adott végeredményben.
A számodra örömet okozó tevékenységek - amikben nem passzív résztvevő vagy csupán, hanem te magad vagy a mozgató rugó - igen sokat lendíthetnek életerődön; ilyenkor képes vagy a szíveden át áramoltatni az energiákat, átformálva azokat saját lényed rezgéseivel. Az ilyen jellegű tevékenységgel teremtő erőidet leszel képes fejleszteni, ami életed minden területére hatást gyakorol a későbbiekben. Amikor úgy érzed, szeretnél megvalósítani valamit, elkészíteni mondjuk egy képet, akkor először a képzeletedben fog megszületni a "prototípus". Ha szívvel-lélekkel teremtesz, akkor hatalmas erőket mozgatsz meg, óriási energiákat áramoltatsz át magadon, és a végeredményedben is gyönyörködni tudsz majd, örömödet leled benne. Mi több, más emberek, akik részesülnek az alkotásodból, szintén kapnak majd valamit a te rezgésedből; egy szeretettel készült dolog szeretetet fog sugározni magából, így az azt "használó" ember is jobban fogja magát érezni a használata által.
A 2012-es év egyik nagy lehetősége az önkifejezés. Ehhez meg kell hozni a döntést magadban, hogy robotolsz-e tovább megkövesedett célokhoz ragaszkodva, vagy szeretnéd végre megtalálni magad, és kifejezésre juttatni mindazt, aki valójában vagy. Első lépés, hogy előbb önmagadban tudd megteremteni azt a világot, amire vágysz, teljes átéléssel, szeretettől vezérelten, tiszta lényed által, és ebből erőt merítve tetteid is aképp formálod majd, hogy belső világod az anyagban is megjelenhessen. Életed megváltoztatásához elegendő egy nap is; az a nap, amikor úgy döntesz, nem akarsz már folyton másoknak megfelelni, hanem önmagad keresésére indulsz. Teremts olyan világot magad köré, amilyet igazán szeretnél, hiszen meg van benned hozzá a képesség, csak a bátorságod kell segítségül hívnod.
Forrás: Lélekgyógyász
Legújabb hajtrendek - Így csináld!
Fiatalos és gyors
Fonott haj az Escada Sport-nál
Brood
További cikkek
Memóriajavító praktikák
Ezek a praktikák nemcsak a Nyilas jegyűeknek hasznosak, de leginkább nekik ajánlottak. »
A maják időelmélete
A maják nemcsak a múló napok számolásával, elméleti úton mérték az időt. »
Álomfejtés alapfokon
Megálmodni a megoldást - hányszor képzelte el magának a diák, amikor már lebukik a feje a fáradtságtól, és sehogyan sem jut a feladat végére. »
Ki vagy Te?
Mire vágysz most? Szeretnél nagyobb anyagi biztonságot? Egy stabil munkahelyet, ahol elismerik a munkádat? Szeretnél egy igazi lelki társat, akit szeretsz és aki viszont szeret? Szeretnél kiegyensúlyozott kapcsolatot a téged körülvevő emberekkel? Szeretnél boldogabb lenni? Ha bármelyikre is igen volt a válaszod, akkor még bőven van mit tenned önmagadért. »
Igazi szűz vagy?
Ha az alábbi állítások közül legalább kettő nem illik rád, akkor sajnos az aszcendensed és a csillagjegyed nincs valami nagy harmóniában. »
A Hold a horoszkópházakban
A horoszkópban a Hold jelöli az ember lelkivilágát, az érzelmeket, az ösztönöket, az intuíciót, a hangulatot, az anyaságot. »
 
Meglepő véletlenek
Halál, válás, szakítás vagy születés: a meglepő véletlenek általában akkor jönnek, amikor a legnagyobb szükségünk van rá. »
Több optimizmusra van szükséged!
Ha sokszor mosolygunk, a kedvünk is jobb lesz, érdemes ezért a világot optimistán szemlélni. »
Boldogsághányadost jelez az SQ
Az értelmi és az érzelmi intelligencia mellett fontos szerepe van a spirituális intelligenciának. »
Az Út - önmagad felé
A spiritualitás (ismét) egyre nagyobb teret hódít magának világunkban, egyre többen eveznek ezoterikus vizekre, azt remélve, hogy a bennük felmerülő kérdéseikre választ kapnak, illetve élethelyzeteik során kialakult gondjaikat nagyobb sikerrel lesznek képesek megoldani. »
Szerelem horoszkóp: Élénk társasági életbe csöppen a Szűz
Uralkodó bolygója, a Merkúr szeptemberben a Szűz jegyen vonul át, így az érdeklődés középpontjába kerülhet, akkor is, ha ezért egy lépést sem tesz. »
Önmegvalósítás a párkapcsolatban
A párkapcsolatban általában a Kosoké, Oroszlánoké, Nyilasoké a vezető szerep. »
Ne nyúzzuk a gyereket, inkább figyeljünk!
Egyre több az olvasás- és írászavarral küzdő gyerek.
Nincs több hiszti!
Megint nehéz napja van - mondják a hozzátartozók, kollégák, pedig lehet, hogy csak bal lábbal kelt föl.
Amikor a napszemüveg többet árt, mint használ
Az erős napsugárzás nemcsak a bőrt, de a szemet is károsítja.
Pszichodráma-technikák a nevelési tanácsadónál
A nevelési tanácsadók azokkal a gyerekekkel foglalkoznak, akik a tanácsadóhoz rendelt területen laknak vagy oda járnak iskolába, óvodába.
A házasélet gyógyítja a beteg férfit
Amíg a prosztata jól működik, jelenléte a szervezetben szinte teljesen észrevétlen.
Önismeret játékkal
Ismerd meg önmagad - a sokat idézett mondás eredetéről megoszlanak a vélemények.
Amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra
Holnap is nap van! Gondoljuk, ha nem fűlik a fogunk az épp elintézendő feladathoz.
Lélegezzünk helyesen! 10 tipp, hogyan csináld
A levegő az élet nélkülözhetetlen üzemanyaga.
Nem kell mindig szex
A fenti mondatra felfigyelhet, aki elsőrangú órákat tölt az ágyban, és az is, akit néha zavar a párja unszolása.
Színezzük ki az életünket!
A nyíló virágok, az érő gyümölcsök, a hűs folyók és tavak pompás színekkel hívogatnak.
Gyümölcsből legalább fél kiló ajánlott naponta
A rendszeres zöldség- és gyümölcsfogyasztás - mikrotápanyag- és rosttartalmuk miatt - hozzájárul a szív- és érrendszer egészségének fenntartásához, daganatmegelőző hatású.
10 trükk a kánikula elviselésére
A tikkasztó melegben nehezebben megy a munka, ilyenkor mindenki legszívesebben otthon maradna a hűvös szobában.
 
Ma
26 / 31 °C
Holnap
27 / 31 °C
 
Nem vagy még tag? »
46 947 napozó  
Mai névnap
Szilvia
Küldj te is képeslapot!
Napi horoszkóp
 
  Minden idők leghatékonyabb fogyókúrái! Mi most összegyűjtöttük neked.  
 
  Credo Solingen Bőrkeményedés eltávolító hengerfej, 2 db  
DIVAT
Így csináld: Dús szemöldök
Nyereményjáték
Ingatlan ajánló
Madárneves utcában 85 m2-es, amerikai
Érd
22 000 000 Ft
Futurisztikus lakás Nagoya-ból
A következő képsorozat a Nagoya-ban (Japán) található, Hansa Reflection House által felépített futurisztikus otthont mutatja be.
Elegáns ház a kaliforniai Redondo Beach-en
Ez a 3000 négyzetméteres ház Redondo Beach-en található és a Tighe építészeti cég munkája.
Családi otthon Treviso-ból
Az alábbi képeken látható otthon Olaszországban, azon belül is az osztrák határokhoz közel álló Treviso városában építettek fel.
 
 
Jelmagyarázat:   - Ismerősöd   - Ismerősnek jelölt   - Ismerősnek jelölted  
© 2009-2018 Comeon Médiaajánlat Kapcsolat Adatkezelés Felhasználási feltételek