2019. április 20.  Konrád, Tivadar
   
   
Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 
2012 lehetőségei - Az önkifejezés
2012. január 04. - Ezotéria
2012-ről oly sokféle cikket lehetett olvasni az elmúlt hónapokban, és most végre itt van; teljes valójában élhetjük, tapasztalhatjuk meg erejét ennek a sok lehetőséget rejtő MOST-nak.
Hogy ki mit kezd az életével, mindenkinek egyéni döntése, de nem árthat tudatában lenni annak, hogy kiemelkedő lehetőségekkel élhet, aki elég nyitott szívvel áll a létezés szépségének megtapasztalásához. Ezek közül az egyikkel szeretnélek most megismertetni benneteket.
Ismeretségi körömben egyre többen kézműveskednek, készítenek saját kezűleg szépséges dolgokat. Több barátom varr, horgol, de van olyan is, aki gyöngyöt fűz, egy másik pedig agyagból készít szebbnél szebb tárgyakat. Ezeket a tevékenységeket egyikük sem űzi igazán hosszú ideje, nincs a hátuk mögött több évtizednyi tapasztalat, műveik mégis majd megszólalnak a gyönyörűségtől. Egész sok szappant készítő ismerőst, barátot is kaptam ajándékba az élettől, mióta én magam is szenvedélyes szappanos lettem. Ha csak önmagamra tekintek, 1-2 évvel ezelőtt még nem is gondoltam volna, hogy én valaha is ilyesmivel fogok foglalkozni, míg nem egyszer csak jött egy elsöprő erő, és onnantól kezdve nem volt megállás. Alkotási vágyam arra késztetett, hogy belefogjak valami újba, másba, és bár nem éreztem magam soha igazán tehetséges művésznek, most, mint ha megtáltosodtam volna, úgy beindult a képzelőerőm. Boldog vagyok, mikor elmerülök abban a világban. Hasonlóan vannak ezzel a baráti körömben is, elmondásuk alapján úgy érzik, végre valamiben kiteljesedhetnek, miközben visszavonulnak a zajos világtól tiszta belső magányukba, csöndjükbe, békéjükbe.
Hogy milyen egyéb erők húzódnak meg a kézműves alkotásban, és mi köze van ennek a 2012-es évhez, a következő néhány gondolatban kifejtem. Minden, amit létre hozunk, ami általunk születik, viseli kezünk nyomát, lelkiségünket, egy rész belőlünk, ami tükrözi, milyenek is vagyunk. Az, hogy te éppen mit hozol létre magadból nap mint nap, hogy éppen jegyzőkönyveket gyártasz-e, esetleg programokat írsz, takarítasz, vagy szakács vagy és ételt főzöl, eladó vagy, esetleg szalagmunkás, mind ugyan azt a lehetőséget hordozza számodra; az önkifejezést. Akármit is csinálsz, abban ott vagy te, és mindaz, amilyen lelkiséggel az adott dolgot elkészíted. Ha nem vagy boldog, miközben tevékenykedsz, vagy egyenesen kényszerből teszed azt, az is ott lesz benne a munkádban. Ha olyan dolgot alkotsz, amit szívvel-lélekkel vagy képes megformálni, amiben úgy érzed, valóban ki tudod fejezni önmagad, az is visszatükröződik az adott végeredményben.
A számodra örömet okozó tevékenységek - amikben nem passzív résztvevő vagy csupán, hanem te magad vagy a mozgató rugó - igen sokat lendíthetnek életerődön; ilyenkor képes vagy a szíveden át áramoltatni az energiákat, átformálva azokat saját lényed rezgéseivel. Az ilyen jellegű tevékenységgel teremtő erőidet leszel képes fejleszteni, ami életed minden területére hatást gyakorol a későbbiekben. Amikor úgy érzed, szeretnél megvalósítani valamit, elkészíteni mondjuk egy képet, akkor először a képzeletedben fog megszületni a "prototípus". Ha szívvel-lélekkel teremtesz, akkor hatalmas erőket mozgatsz meg, óriási energiákat áramoltatsz át magadon, és a végeredményedben is gyönyörködni tudsz majd, örömödet leled benne. Mi több, más emberek, akik részesülnek az alkotásodból, szintén kapnak majd valamit a te rezgésedből; egy szeretettel készült dolog szeretetet fog sugározni magából, így az azt "használó" ember is jobban fogja magát érezni a használata által.
A 2012-es év egyik nagy lehetősége az önkifejezés. Ehhez meg kell hozni a döntést magadban, hogy robotolsz-e tovább megkövesedett célokhoz ragaszkodva, vagy szeretnéd végre megtalálni magad, és kifejezésre juttatni mindazt, aki valójában vagy. Első lépés, hogy előbb önmagadban tudd megteremteni azt a világot, amire vágysz, teljes átéléssel, szeretettől vezérelten, tiszta lényed által, és ebből erőt merítve tetteid is aképp formálod majd, hogy belső világod az anyagban is megjelenhessen. Életed megváltoztatásához elegendő egy nap is; az a nap, amikor úgy döntesz, nem akarsz már folyton másoknak megfelelni, hanem önmagad keresésére indulsz. Teremts olyan világot magad köré, amilyet igazán szeretnél, hiszen meg van benned hozzá a képesség, csak a bátorságod kell segítségül hívnod.
Forrás: Lélekgyógyász
Legújabb hajtrendek - Így csináld!
Scarlett Johansson
Trendi a javából!
Hullámos haj
További cikkek
A hála boldoggá tesz! Téged is? Nézd meg mi a jellemző a csillagjegyedre
Állítólag a köszönet és a hála érzése, és ezek konkrét formában való gyakorlása az egyik legfontosabb dolog, ha kiegyensúlyozott, boldog életet szeretnénk élni. »
Skorpió: Tavaszi szerelem horoszkóp
A magánéletben kicsit több veszteséget könyvelhet majd el, mint a hivatásában. »
Mit tud az inga?
Többet, mint bárki gondolná! Még a jövőre vonatkozó kérdésekre is ad választ annak, aki érti a szavát. »
Meglepő véletlenek
Halál, válás, szakítás vagy születés: a meglepő véletlenek általában akkor jönnek, amikor a legnagyobb szükségünk van rá. »
Több optimizmusra van szükséged!
Ha sokszor mosolygunk, a kedvünk is jobb lesz, érdemes ezért a világot optimistán szemlélni. »
Boldogsághányadost jelez az SQ
Az értelmi és az érzelmi intelligencia mellett fontos szerepe van a spirituális intelligenciának. »
 
Meddig fogok élni?
A dohányzás csökkenti, a testmozgás növeli a várható élettartamot. »
Bika: Májusban fellendül a szerelmi élete
A márciusi újhold környékén inkább a családi élet kerül figyelme középpontjába, és ott sikerül megvalósítani régi terveit. »
Memóriajavító praktikák
Ezek a praktikák nemcsak a Nyilas jegyűeknek hasznosak, de leginkább nekik ajánlottak. »
A maják időelmélete
A maják nemcsak a múló napok számolásával, elméleti úton mérték az időt. »
Álomfejtés alapfokon
Megálmodni a megoldást - hányszor képzelte el magának a diák, amikor már lebukik a feje a fáradtságtól, és sehogyan sem jut a feladat végére. »
Ki vagy Te?
Mire vágysz most? Szeretnél nagyobb anyagi biztonságot? Egy stabil munkahelyet, ahol elismerik a munkádat? Szeretnél egy igazi lelki társat, akit szeretsz és aki viszont szeret? Szeretnél kiegyensúlyozott kapcsolatot a téged körülvevő emberekkel? Szeretnél boldogabb lenni? Ha bármelyikre is igen volt a válaszod, akkor még bőven van mit tenned önmagadért. »
Fogyási trükkök, praktikák
Radikális fogyókúrával csak átmeneti győzelmet arathatunk a kilók elleni harcban.
Pollen, tüsszögés, orrdugulás: Hasznos tanácsok allergiásoknak
A virágba boruló bokrok, fák látványának hazánk lakóinak egynegyede nem örülhet felhőtlenül.
2 jó tanács, hogyan őrizzük meg szépségünket
Kilenc hónapunk van felkészülni a baba fogadására.
Színeket vonzó jellemek
Nem is gondolnánk, hogy milyen fontos szerepet játszanak életünkben a színek.
Megkönnyezem az allergiát
Ahogy mondani szokták: az allergia gyűjtőfogalom.
Gyorsfrizura
Minden reggel rohanással kezded a napod, és nincs időd rendesen elkészíteni a hajad? Íme, min érdemes változtatnod!
Az orgazmushazugság: Én aztán bármikor elmegyek!
Ki dől be annak, hogy az orgazmus számunkra nem olyan fontos, a lényeg, hogy szeressük egymást? Valószínűleg senki, és nem is kell, ez hazugság.
Aranyággal ékes húsvéti asztal
A húsvéthoz, ahogy a neve is mutatja, nem illik a vegetarianizmus.
Tavasszal fürdünk a fényben
Ahogy javul az idő, egyre több időt töltünk a szabadban.
Szeret akkor is, ha elalszik mellettem?
Talán nincs is olyan párkapcsolat, melyet legalább egyszer ne tépázott volna meg a férfiak egy nagyon jellegzetes viselkedése.
Hamarosan húsvét, kezdődhet a készülődés
A locsolóknak tojás jár, de alkoholból egy csepp se!
Teremtsünk húsvéti hangulatot a lakásban!
Elég néhány új kiegészítő és a meglévő bútorok átrendezése, és máris átalakul, frissebb lesz az otthonunk a húsvéti ünnepekre.
 
Ma
19 / 15 °C
Holnap
20 / 16 °C
 
Nem vagy még tag? »
46 945 napozó  
Mai névnap
Konrád, Tivadar
Küldj te is képeslapot!
Napi horoszkóp
 
  Minden idők leghatékonyabb fogyókúrái! Mi most összegyűjtöttük neked.  
 
  Credo Solingen Luxus 5 db-os manikűr készlet - Fire 5  
DIVAT
Alul semmi
Nyereményjáték
Ingatlan ajánló
Családi ház
Bicske
3 500 000 Ft
Különleges formavilágú otthon Seattle-ből
Ezt a rendkívül érdekes megjelenésű otthont az Egyesült Államok észak-nyugati partján fellelhető Seattle városának egyik külvárosából küldték be.
A jövő környezetbarát otthona Kanadából
Még 2009-ben fogant meg az ötlet, hogyan lehetne környezetbarát - egyben modern otthonokat kialakítani úgy, hogy a természet textúráját is zavartalanul hagyják.
Dolgozószoba tervezési megfontolások
Ha már tisztában vagyunk az igényeinkkel, itt az ideje, hogy a rendelkezésünkre álló teret a kényelem és a célszerűség szolgálatába állítsuk.
 
 
Jelmagyarázat:   - Ismerősöd   - Ismerősnek jelölt   - Ismerősnek jelölted  
© 2009-2018 Comeon Médiaajánlat Kapcsolat Adatkezelés Felhasználási feltételek