2019. január 24.  Timót
   
   
Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 
2012 lehetőségei - Az önkifejezés
2012. január 04. - Ezotéria
2012-ről oly sokféle cikket lehetett olvasni az elmúlt hónapokban, és most végre itt van; teljes valójában élhetjük, tapasztalhatjuk meg erejét ennek a sok lehetőséget rejtő MOST-nak.
Hogy ki mit kezd az életével, mindenkinek egyéni döntése, de nem árthat tudatában lenni annak, hogy kiemelkedő lehetőségekkel élhet, aki elég nyitott szívvel áll a létezés szépségének megtapasztalásához. Ezek közül az egyikkel szeretnélek most megismertetni benneteket.
Ismeretségi körömben egyre többen kézműveskednek, készítenek saját kezűleg szépséges dolgokat. Több barátom varr, horgol, de van olyan is, aki gyöngyöt fűz, egy másik pedig agyagból készít szebbnél szebb tárgyakat. Ezeket a tevékenységeket egyikük sem űzi igazán hosszú ideje, nincs a hátuk mögött több évtizednyi tapasztalat, műveik mégis majd megszólalnak a gyönyörűségtől. Egész sok szappant készítő ismerőst, barátot is kaptam ajándékba az élettől, mióta én magam is szenvedélyes szappanos lettem. Ha csak önmagamra tekintek, 1-2 évvel ezelőtt még nem is gondoltam volna, hogy én valaha is ilyesmivel fogok foglalkozni, míg nem egyszer csak jött egy elsöprő erő, és onnantól kezdve nem volt megállás. Alkotási vágyam arra késztetett, hogy belefogjak valami újba, másba, és bár nem éreztem magam soha igazán tehetséges művésznek, most, mint ha megtáltosodtam volna, úgy beindult a képzelőerőm. Boldog vagyok, mikor elmerülök abban a világban. Hasonlóan vannak ezzel a baráti körömben is, elmondásuk alapján úgy érzik, végre valamiben kiteljesedhetnek, miközben visszavonulnak a zajos világtól tiszta belső magányukba, csöndjükbe, békéjükbe.
Hogy milyen egyéb erők húzódnak meg a kézműves alkotásban, és mi köze van ennek a 2012-es évhez, a következő néhány gondolatban kifejtem. Minden, amit létre hozunk, ami általunk születik, viseli kezünk nyomát, lelkiségünket, egy rész belőlünk, ami tükrözi, milyenek is vagyunk. Az, hogy te éppen mit hozol létre magadból nap mint nap, hogy éppen jegyzőkönyveket gyártasz-e, esetleg programokat írsz, takarítasz, vagy szakács vagy és ételt főzöl, eladó vagy, esetleg szalagmunkás, mind ugyan azt a lehetőséget hordozza számodra; az önkifejezést. Akármit is csinálsz, abban ott vagy te, és mindaz, amilyen lelkiséggel az adott dolgot elkészíted. Ha nem vagy boldog, miközben tevékenykedsz, vagy egyenesen kényszerből teszed azt, az is ott lesz benne a munkádban. Ha olyan dolgot alkotsz, amit szívvel-lélekkel vagy képes megformálni, amiben úgy érzed, valóban ki tudod fejezni önmagad, az is visszatükröződik az adott végeredményben.
A számodra örömet okozó tevékenységek - amikben nem passzív résztvevő vagy csupán, hanem te magad vagy a mozgató rugó - igen sokat lendíthetnek életerődön; ilyenkor képes vagy a szíveden át áramoltatni az energiákat, átformálva azokat saját lényed rezgéseivel. Az ilyen jellegű tevékenységgel teremtő erőidet leszel képes fejleszteni, ami életed minden területére hatást gyakorol a későbbiekben. Amikor úgy érzed, szeretnél megvalósítani valamit, elkészíteni mondjuk egy képet, akkor először a képzeletedben fog megszületni a "prototípus". Ha szívvel-lélekkel teremtesz, akkor hatalmas erőket mozgatsz meg, óriási energiákat áramoltatsz át magadon, és a végeredményedben is gyönyörködni tudsz majd, örömödet leled benne. Mi több, más emberek, akik részesülnek az alkotásodból, szintén kapnak majd valamit a te rezgésedből; egy szeretettel készült dolog szeretetet fog sugározni magából, így az azt "használó" ember is jobban fogja magát érezni a használata által.
A 2012-es év egyik nagy lehetősége az önkifejezés. Ehhez meg kell hozni a döntést magadban, hogy robotolsz-e tovább megkövesedett célokhoz ragaszkodva, vagy szeretnéd végre megtalálni magad, és kifejezésre juttatni mindazt, aki valójában vagy. Első lépés, hogy előbb önmagadban tudd megteremteni azt a világot, amire vágysz, teljes átéléssel, szeretettől vezérelten, tiszta lényed által, és ebből erőt merítve tetteid is aképp formálod majd, hogy belső világod az anyagban is megjelenhessen. Életed megváltoztatásához elegendő egy nap is; az a nap, amikor úgy döntesz, nem akarsz már folyton másoknak megfelelni, hanem önmagad keresésére indulsz. Teremts olyan világot magad köré, amilyet igazán szeretnél, hiszen meg van benned hozzá a képesség, csak a bátorságod kell segítségül hívnod.
Forrás: Lélekgyógyász
Legújabb hajtrendek - Így csináld!
Fiatalos és gyors
Fonott haj az Escada Sport-nál
Brood
További cikkek
Memóriajavító praktikák
Ezek a praktikák nemcsak a Nyilas jegyűeknek hasznosak, de leginkább nekik ajánlottak. »
A maják időelmélete
A maják nemcsak a múló napok számolásával, elméleti úton mérték az időt. »
Álomfejtés alapfokon
Megálmodni a megoldást - hányszor képzelte el magának a diák, amikor már lebukik a feje a fáradtságtól, és sehogyan sem jut a feladat végére. »
Ki vagy Te?
Mire vágysz most? Szeretnél nagyobb anyagi biztonságot? Egy stabil munkahelyet, ahol elismerik a munkádat? Szeretnél egy igazi lelki társat, akit szeretsz és aki viszont szeret? Szeretnél kiegyensúlyozott kapcsolatot a téged körülvevő emberekkel? Szeretnél boldogabb lenni? Ha bármelyikre is igen volt a válaszod, akkor még bőven van mit tenned önmagadért. »
Igazi szűz vagy?
Ha az alábbi állítások közül legalább kettő nem illik rád, akkor sajnos az aszcendensed és a csillagjegyed nincs valami nagy harmóniában. »
A Hold a horoszkópházakban
A horoszkópban a Hold jelöli az ember lelkivilágát, az érzelmeket, az ösztönöket, az intuíciót, a hangulatot, az anyaságot. »
 
Meglepő véletlenek
Halál, válás, szakítás vagy születés: a meglepő véletlenek általában akkor jönnek, amikor a legnagyobb szükségünk van rá. »
Több optimizmusra van szükséged!
Ha sokszor mosolygunk, a kedvünk is jobb lesz, érdemes ezért a világot optimistán szemlélni. »
Boldogsághányadost jelez az SQ
Az értelmi és az érzelmi intelligencia mellett fontos szerepe van a spirituális intelligenciának. »
Az Út - önmagad felé
A spiritualitás (ismét) egyre nagyobb teret hódít magának világunkban, egyre többen eveznek ezoterikus vizekre, azt remélve, hogy a bennük felmerülő kérdéseikre választ kapnak, illetve élethelyzeteik során kialakult gondjaikat nagyobb sikerrel lesznek képesek megoldani. »
Szerelem horoszkóp: Élénk társasági életbe csöppen a Szűz
Uralkodó bolygója, a Merkúr szeptemberben a Szűz jegyen vonul át, így az érdeklődés középpontjába kerülhet, akkor is, ha ezért egy lépést sem tesz. »
Önmegvalósítás a párkapcsolatban
A párkapcsolatban általában a Kosoké, Oroszlánoké, Nyilasoké a vezető szerep. »
Több szeretetet!
Egyszerű örömöt varázsolni az életünkbe.
Méregtelenítés az új évben
Szilveszterkor ismét elhatározod, hogy január elsején új életet kezdesz? Az ünnepek alatti dőzsölés meglátszik az alakodon, a bőrödön és a közérzeteden?
Jóga mindig és mindenhol - 7 könnyű gyakorlat
Szívesen jógáznál, de nincs rá alkalmad, és nagyon elfoglalt vagy? Pedig nem is kell hozzá különórára járni: a gyakorlatokat beépítheted a hétköznapjaidba.
Erősíti az immunrendszert, mélyebb alvást biztosít
A masszázsból sokszor néhány perc is elég ahhoz, hogy kifejtse a hatását.
Apró örömökből nagy boldogság
Senki sem gondolhatja komolyan, hogy csak a szerelmesek és a gazdagok lehetnek boldogok! Az apró örömök bárkinél boldogsággá állnak össze.
A jó szándék nem elég
Rosszak a tapasztalataink a fogadalmakról.
Tévedni emberi, de csalódni a legrosszabb
Csalódnia kell annak, aki a fehér lovon érkező álomhercegre vár, esetleg már a földön akarja berendezni a mennyországot.
Szépségtippek téli hónapokra
A száraz bőr ápolása lényeges a téli hónapokban, hiszen nagyon megviseli a kinti hideg és a benti, száraz, meleg levegő.
Szervezetünk fontos építőkövei a nyomelemek
A nyomelemek hiánya a fáradtság és a betegségek forrása lehet.
Rossz hír a fogyókúrázóknak
A kalóriaszámlálás önmagában nem üdvözít, számolni kell a zsírokat is.
4 könnyen elkészíthető otthoni pakolás
Az arcunknak, dekoltázsunknak szüksége van a táplálásra az őszi időszakban.
Smink fel, smink le
Este feltétlenül mossuk le a sminket, a gondos ápolás teljességgel elengedhetetlen.
 
Ma
26 / 31 °C
Holnap
27 / 31 °C
 
Nem vagy még tag? »
46 947 napozó  
Mai névnap
Timót
Küldj te is képeslapot!
Napi horoszkóp
 
  Minden idők leghatékonyabb fogyókúrái! Mi most összegyűjtöttük neked.  
 
  CONCEPT VZ1330 Hajvasaló  
DIVAT
Bőredzés indul!
Nyereményjáték
Ingatlan ajánló
Eladó ingatlan
Balatonszárszó
2 190 000 Ft
Hajóból kialakított otthon Hollandiából
Az alábbi képeken egy közepes vízkiszorítású uszályt láthatunk - lakássá átalakítva.
Napfényes ház Brüsszelből
A következő napfényes lakás Brüsszel egyik külvárosában lelhető fel.
Lenyűgöző erdei ház BassamFellows-tól
Philip Johnson híres Glass háza közelében található ez a lenyűgöző erdei ház, amit Willis Mills tervezett.
 
 
Jelmagyarázat:   - Ismerősöd   - Ismerősnek jelölt   - Ismerősnek jelölted  
© 2009-2018 Comeon Médiaajánlat Kapcsolat Adatkezelés Felhasználási feltételek