2020. október 1.  Malvin
   
   
Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 
Azt akarom, hogy maradj!
2020. május 21. - Baba-mama
Kiválasztottuk a gyerekvigyázási formát, de hogyan tehetjük könnyebbé a nagy napot?

Felkutattuk a lehetőségeket, beszéltünk a lehetséges gyerekvigyázókkal, kiválasztottuk azt a gyermekvigyázási formát, melyet a legjobbnak érzünk fiunk vagy lányunk számára, és a nagy nap egyre közeledik. Hogyan könnyíthetjük meg a gyermek életében ezt az átállást? Amikor arra gondolunk, hogy a gyermek egy új környezetbe kerül, akkor elsősorban arra figyelünk, hogy milyen az átállás a gyermek számára, de gyakran, főleg ha a gyermek még csecsemőkorban van, a szülőnek is át kell állnia. E változás következményei gyakran az egész családra kihatnak.

Hogyan segítsünk magunknak?

A szülők gyakran érzik magunkat magányosnak, szomorúnak és tele vannak félelemmel, ha gyermeküket valaki másra kell bízniuk. Azt érezzük, hogy meg kell védenünk gyermekeinket, és talán versenytársnak fogjuk fel a gyermekünk gondozásában segítő személyeket. Számítsunk arra, hogy lesz egy kis bűntudatunk, és hogy először elvesztésnek fogjuk megélni ezt a dolgot. Sokat segíthet ebben az, ha ezt az élményt már átélt szülőkkel beszélgetünk. Egy óvoda úgy kezelte a családokra gyakorolt hatást, hogy meghívták az előző év "veteránjait", akik már megküzdöttek ezzel a változással. Meséltek átélt érzelmeikről, kezdve a megkönnyebbüléstől, szomorúságon át a reményig, így az új szülők már tudták, hogy mire számítsanak és megértették azt is, hogy érzéseik teljesen normálisak.

Gyakori tanács, hogy a szülőknek meg kell változtatniuk az elbúcsúzással kapcsolatos nézetüket: úgy kell ezt felfogni, hogy így segítenek a gyermeknek megtanulni kalandot tenni, és hogy ettől a gyermek megtanulja, hogyan közelítse meg a világot lelkesedéssel, előre örülve az új nap meglepetéseinek.

Hogyan segítsünk a gyermeknek?

Ami a gyermeket illeti, számítani kell egy bizonyos átállási időszakra. A gyerekek reakciója az elválásra nagyon sokféle lehet. Lesz, aki félni fog az új dologtól és nem akarja, hogy ott hagyjuk; és lesz, aki nagyon lelkesen fog nekiindulni az új napnak. Este pedig lesz, aki ingerlékeny és követelőző lesz, és azt akarja hogy vegyük fel, s lesz, aki majd elutasít minket, mintegy megbüntetve minket, azért, hogy reggel ott hagytuk.

Léteznek azonban módszerek arra, hogyan lehet a lehető legkisebbre csökkenteni ezt az érzelmi törést. Segítsünk a gyermeknek hozzászokni az új körülményekhez a fokozatosságon keresztül. Ha lehetséges, ne hagyjuk gyermekünket már az első alkalommal egész napra az idegen helyen - először csak néhány óráig legyünk ott, látogassuk meg az óvodát vagy a bölcsödét és az ott dolgozó pedagógust, beszélgessünk az új játékokról, emberekről és tevékenységekről, melyekkel találkozni fog. Ha saját házunkban vigyáz valaki a gyermekre, akkor először csak egy rövid időre hagyjuk őket egyedül, majd jöjjünk vissza. Így fog hozzászokni a gyermek ahhoz, hogy szülei elmennek, de vissza is fognak jönni.

Átmeneti tárgyak is segíthetnek abban, hogy a gyermek nyugodtabban érezze magát. Adjunk a gyermeknek egy tárgyat otthonról, vagy ami a miénk - ez ránk fogja őt emlékeztetni és talán érezni fogja a kettőnk közötti kapcsolatot. Idősebb gyermek esetén akár őt magát is megkérhetjük a tárgy kiválasztására. Ez lehet egy illatunkat őrző zsebkendő, egy kép kettőnkről kedvenc parkunkban, vagy egy kis üzenet, melyet mi írtunk és a zsebében tartja. Amikor készülünk elindulni, mondjuk meg a gyereknek, hogy mikor fogunk visszajönni. Mutassuk meg neki az órán, még ha azt nem is ismeri. Mondjunk neki a következőt: "Ha a kismutató az ötösre ér, akkor jövök érted."

Próbáljuk betartani ígéretünket. Ügyeljünk arra, hogy soha, de soha ne osonjunk ki, még ha gyermekünk nagyon kicsi is, mert a gyermek nem fog megbízni az új környezetben, ha hirtelen eltűnünk onnan. A kiosonás egyszerű megoldásnak tűnhet az elején, de hosszú távon mindkettőnk számára csak rosszabb lesz - a következő alkalommal ugyanis félelemmel tele fog minket figyelni, és számítani fog eltűnésünkre.

Talán úgy tudjuk a legjobban elősegíteni a gyermek beilleszkedését ebbe az új környezetbe, ha magunk is jól érezzük magunkat a kiválasztott gyerekvigyázási lehetőséggel kapcsolatban. A gyermekek érzik szüleik félelmét vagy szomorúságát és mindezt magukévá is teszik. Sok szülő szeretné tudni, hogy ezek a gyermekvigyázási formák jók vagy rosszak a kisgyermekek számára. De ez így ebben a formában egy túlságosan leegyszerűsített kérdés. Így ugyanis egy vagy-vagy helyzetet sejtet: az intézményes gyermekvigyázást szembe állítja a szülői gondozással, a dolgozó anyukát az otthon maradó anyukákkal. Ehelyett inkább fogjuk fel a gyermekvigyázást úgy, hogy az segít a gyermeknek kikalandozni a világba, de utána vissza fog térni édesanyjához és édesapjához, akiknek teljes életük van, és akik boldogan fordítják figyelmüket a hazatérő gyermekre. A szülők mindig a legfontosabbak a gyermekek életében, de egy jó gyerekvigyázó segít abban, hogy a lehető legjobb szülők legyünk. Ezért a legfontosabb az,
1. hogy jól válasszuk ki azt, amely egyaránt megfelel nekünk és a gyermekünknek is,
2. hogy betartsuk az időre vonatkozó ígéreteinket, hogy gyermekünk megbízhasson bennünk,
3. hogy álljunk a fiúnk vagy lányunk rendelkezésére, amikor este hazamegyünk vele.

Legújabb hajtrendek - Így csináld!
Eltűzött tincsek
Fonni mindenki tud
Hajkorona
További cikkek
Segítség, Lyme-kóros a gyerekem!
A klímaváltozás, az enyhe telek egyre jobban hozzájárulnak ahhoz, hogy a kullancsok mind jobban elszaporodnak Földünkön. »
Nagy jógalégzés
A légző gyakorlatok segítenek a stressz oldásában, és jó hasznukat vehetjük hányinger, hányás, pillanatnyi rosszullét esetén. »
Hurrá, kibújtak az első fogacskák!
Az első fogacskák megjelenése mindig valami örömmel várt különleges esemény, ami azonban nem csak boldogságot, hanem felelősséget is jelent. »
Játék közben jobban fejlődik a gyerek
Az Ayres-terápia bonyolult idegi folyamatokat fejleszt egyszerű játékokkal. »
Házi praktikák a bőrproblémákra
Próbálja ki ezeket a házilag készített szereket olyan, a terhesség okozta gyakoribb bőrproblémák csökkentésére, mint a száraz, irritált bőr vagy a terhességi csíkok. »
Tornázik a mama, fejlődik a baba
A várandósság alatt végzett, szakember által vezetett, megfelelően kialakított mozgásprogramok jó hatással vannak a kismama fizikai és pszichés állapotára, a vajúdás és a szülés folyamatára, valamint a szülés utáni regenerációra. »
 
Anyának születünk?
Van kismama, akit azonnal lenyűgöz a babája látványa, mások eleinte félve szemlélik a csöppséget. »
Oltást kapni várandósan?
Az élő vírusos vakcinák veszélyesek lehetnek a magzatra. »
Nem minden kórokozó ellenség
A gyermekek immunrendszere erősödik a kisebb fertőzésektől. »
Hogyan mozogjunk? 8 tipp kismamáknak
Számos okunk lehet, hogy a várandóság alatt pihenjünk és kíméljük magunkat, ám legalább ugyanennyi érv szól amellett, hogy hetente néhányszor kiadósan megmozgassuk tagjainkat. »
Gyermekünk egész életére kihat majd a babamasszázs
Minden érintés, masszírozás, simogatás feszültségoldó. »
Tudnivalók a sikeres szoptatáshoz
A szoptatás az édesanyák tanult készsége, ellentétben a tejelválasztással, ami egy természetes élettani folyamat. »
Veszélyes az alvaszexelés!
Igaz, nem kerül gyakran szóba, de a szexológusok szerint az alvajáráshoz hasonlóan alvaszexelés is létezik.
Befőzés patikai szigorral
A finom kompóthoz vagy lekvárhoz nem elég a recept pontos betartása.
Szerelmi mágia: bárki számára elérhető és hatásos
Aki túl sokat volt már egyedül és nagyon unja a magányt, egy idő után bármit megtenne, hogy megoszthassa örömét-bánatát, gondolatait valakivel.
5 biztos pont, ami segít átvészelni a rossz időszakot
Néha összecsapnak a fejed felett a hullámok, ám ha van egy bármikor előkapható stratégiád arra, hogyan oldd meg a nehézségeket, könnyen átvészeled a rossz időszakokat.
Butít a szerelem
Határozottak és sikeresek a munkában, mégis mire hazaérnek, gügyögő bébikké változnak a szerelmesek.
A magyar csodafogyi: 2 hét alatt -5 kiló
Barátnők, kolléganők és még haverok is egy csodareceptet küldözgetnek egymásnak.
4 gyors meditációs gyakorlat
Milyen jó lenne egy kicsit leereszteni! - sóhajtjuk sorban állás, munka, takarítás közben.
Ajurvédadiéta: ilyen könnyen még nem fogytál
Zseniális - úgy szabadulhatsz meg a kilóidtól, hogy közben szervezeted visszanyeri belső egyensúlyát, békéjét.
Pite, lepény, piskóta szilvával - 3 különleges szilvás finomság
Ne csak szilvás gombócot, hanem süteményeket is készítsen ebből a gyümölcsből!
Fejleszd az SI-det!
A témába vágó könyvek és ismeretterjesztő filmek mellett a leghatékonyabb módja a szexuális intelligencia fejlesztésének egy olyan partner, akivel őszintén lehet beszélgetni.
Melyik csoportba tartozol?
Megfelelő diéta kiválasztása nehéz és időigényes.
Fogyókúra: Nem tesz jót a túl sok állati fehérje
A magas fehérjetartalmú étrend miatt károsodhat a bélrendszer baktériumflórája, és fokozza a potenciálisan káros bakteriális anyagcseretermékek mennyiségét a belekben.
 
Ma
19 / 9 °C
Holnap
18 / 10 °C
 
Nem vagy még tag? »
46 947 napozó  
Mai névnap
Malvin
Küldj te is képeslapot!
Napi horoszkóp
 
  Minden idők leghatékonyabb fogyókúrái! Mi most összegyűjtöttük neked.  
DIVAT
Eltűzött tincsek
Nyereményjáték
Ingatlan ajánló
Nyíregyháza belvárosában 68 nm-es, utcafronti
Nyíregyháza
37 973 000 Ft
Lakás az Upper East Side-on
A hagyományoktól jelentősen eltérő, szokatlanul magas belterekkel rendelkező otthont mutatunk be most kedves olvasóinknak.
A "Veth Villa" Hollandiából
Egy holland érdekeltségű építőipari cég, a 123 DV munkáját láthatjuk az alábbi képsorozaton a hollandiai Hattem városából.
"The Shorter" rezidencia a Pb Elemental Architecture-től
Egy 1906-ban épült parasztházat újított fel és tervezett át a Pb Elemental Architecture.
 
 
Jelmagyarázat:   - Ismerősöd   - Ismerősnek jelölt   - Ismerősnek jelölted  
© 2009-2020 Médiaajánlat Adatkezelés Felhasználási feltételek