2019. május 22.  Júlia, Rita
   
   
Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 
Állatövi jegyek: Szűz
A királyi, férfias erő jelképét a Szűz állatövi jegye követi, ami annak idején a tápláló föld szimbóluma volt.
Ezotéria

Szűz (augusztus 23. - szeptember 22.)

Az állatöv hatodik jegye a Szűz. A Nap augusztus 24-szeptember 23-ig tartózkodik ebben a jegyben. Uralkodó bolygója a Merkúr, ami jelzi mentális érdeklődését. Hangsúlyozott a közlési, közvetítési képesség, főként gyakorlati érdeklődési körökben és hasznos elfoglaltságokban. Rendszerint számtalan megbízatása van.

A magasrendű Szűz kiváló szellemi képességekkel rendelkezik. Mint a Föld-jegyű embereket általában jellemzi a gyakorlati érzék. Anyagi javak és pénz dolgában igen gondos és megbízható, alaposan utána néz a részletkérdéseknek.

A változó alkalmazkodóképességben nyilvánul meg, valamint a változásra való hajlamban. A Változó-jegyű emberekben és a vágy a szolgálattételre, így a Szűz is valamilyen formában szolgálni akarja az embert, az emberiséget. A Föld- és a Víz- jegyek negatív jegyek, s mint ilyenek különösképpen fogékonyak a külvilág hatásaira és ezek befogadására. Régen a Szüzet úgy ábrázolták, hogy egy köteg kalászt tart a kezében és gyermeket az ölében, jelképezve ezzel a termékenységet.

A hangsúlyozottan Szűz személyiség

A hűvös, reális, józan ész embere. Elsődleges célja az anyag rendszerezése és megértése. Hajtja a dolgok mögé látásának a vágya. Magasrendű típus a szellemi tisztaság és a világosság felé törekszik. Lehet idealista, de akkor is a józan ész korlátai között.

Kítuno szellemi képességekkel rendelkezik. Felfogása gyors, logikája éles. Bele tud merülni a dolgok legkisebb, legaprólékosabb részleteibe. Jó az emlékezőtehetsége, a tapasztaltakat, tanultakat nem felejti el. Alapvető szükséglete a munka, hogy másokat szolgáljon, tanítson, gyógyítson, segítsen. Megelégedést, megnyugvást, sőt boldogságot talál a munkában. Tehetségét különösen ott bontakoztathatja ki, ahol az aprólékos, gondos figyelem, a pontosság, a rendszerzés szükséges. Úgy tűnik, mintha belső kényszer hajtaná a munkára, mert sokszor még ha nem is megy a munka, - még ha morogva is - de csinálja.

Fő jellegzetessége a nüanszírozás. A legkisebb részletecskéket hozza ki az anyagból, s ezeket a legnagyobb finomsággal dolgozza ki. Ahol mások már befejezték a munkát a Szűz ember még mindig talál valami javítanivalót. Amilyen kiváló ez a tulajdonság, annyi veszélyt is rejt magában, mert a kis hiba felkutatása mellett könnyen elnézheti a lényeget. Igazi hivatása a munka csiszolása, tökéletesítése lenne. Legalapvetőbb tulajdonsága a kritikai beállítottság. A magasrendű típus bírálata szellemi síkon mozog, zenei, irodalmi vagy műszaki területen.

A lelke mélyén megbúvó kisebbségi érzés, önbizalomhiány is oka lehet " a más szemében a szálkát, sajátjában a gerendát sem " meglátó magatartásának. Ha az önismeretben a Szűz ember eljut önmaga szeretetteli elfogadásáig, akkor kritikáját a másik szeretetteli elfogadásával összhangba tudja hozni. Addig míg ezt el nem éri, kritikája - még ha nem is rosszakaratú- gunyoros és csípős. A Szűz ember morálja kulcs a kozmikus morálhoz: " Add meg az Istennek ami az Istené és a császárnak ami a császáré" - ami végül is a kozmikus egységez vezet. Ami a szívén az a száján, és általában mindenről van véleménye. A gond és kellemetlenség erősen lehangolja. Különös jellegzetessége a gyűjtőszenvedély: valamit mindegyik gyújt, legalább egyszer életében. A Szűz nyugodt ízlésének főként a zöld, a barna, tengerészkék színek felelnek meg.

Alapvetően rendes mindenben. Sőt nemcsak rendes, hanem pedáns is. Ha például valaki nem oda teszi vissza a könyvet ahonnan elvette, ezen könnyen felbosszankodik. Nagy gondot fordít személyes tisztaságára, környezete, otthona tisztaságára. Ahol érzi, hogy szertik ott nyílt és bizalmas, másokkal szemben tartózkodó.

Önzőnek tűnhet, pedig nem az, csak az észszerűség szempontjából ítéli meg, hogy adjon vagy ne. Ahol teljesen megszűnik az önzése, az a családja és közeli hozzátartozói. Elsőrendű szempont nála, hogy öregkorára nyugodt megélhetést biztosítson magának

A Szerelemben a Szűz

Hűvös és tartózkodó a Szűz. Ez jelentheti a viselkedés vonzó szerénységét, de jelentheti túlzott érzékenységét is. A szexuális dolgok érdeklik, mégsem egykönnyen hagy fel szűzies viselkedésével. Sok benne a képzeletben ébredt erotik. Inkább barát, mint lángoló szerelmes, de egy merész, tüzes partner felébreszti szenvedélyét. Hasonlattal élve inkább parázs, mint lobogó tűz. Jól tud alkalmazkodni partneréhez. Szívesen veszi annak szeretetét, lelki melegségét. Amíg nincs tisztában érzelmeivel, szerelmi ügyei zavarosak lehetnek.

Illata

A Szűz nő tiszta, egyszerű érzékiségéhez az enyhe, finom, nőies parfümök illenek, olyan illat, ami elég ahhoz, hogy észrevegyék, de mégsem túl hivalkodó. Kerüli a tolakodó parfümöket, a tartós, ugyanakkor könnyű illatokat részesíti előnyben, melyek egyszerre erőteljesek és játékosak. A Szűz jegyében született férfi kedvenc parfümje tiszta, friss, mégis időtlen, eredeti illat.

Tipp hölgyeknek: virágos-rózsa-viola és virágos-ámbrás illatcsaládok
Például: Estée Lauder – Pleasures, Calvin Klein – Truth Rose Blush, Cacharel – Anais Anais, Laura Biagiotti – Laura, Rochas - Lumiére

Tipp uraknak: aromás-friss illatcsalád
Például: Calvin Klein – Crave, Davidoff – Cool Water, Estée Lauder – Pleasures for Men, Joop – What about Adam?


A Szűz, mint szülő

A Szűz szülő, mivel nála dominál az értelem, gyermekétől is elvárja, hogy értelmes legyen. Lelkileg nehezen oldódik fel. Hajlamos túlzott aggodalmaskodásra és körülményeskedésre. Példával megvilágítva: az anya attól fél,hogy nem lesz elég teje, vagy kiesik a gyerek az ágyból.

A Szűz, mint gyermek

Gyerekkorában kényes, válogatós, finnyás, szorgalmas, szégyenlős. Fejlesztőleg hat rá, ha lehetőséget kap a gyakorlati munkára. Szívesen segítkezik. Kritikai érzéke gyorsan fejlődik, csípős nyelvével a családját sem kíméli, ugyanakkor, ha őt bírálják, megbántódik. Ösztönözni kell, hogy feladataiban ne vesszen el a részletekben. Munkában a Szűz ember megbízható, lehet rá számítani. Úgy érzi, neki nem szabad hiányoznia a munkahelyéről.

Legújabb hajtrendek - Így csináld!
Jennifer Morrison
Rochas
Emmy Rossum
Állatövi jegyek: Vízöntő
A kiömlött víz megkülönböztetés nélkül áramlik mindenkihez, és ez azt jelenti, hogy az egész emberiség iránt érdeklődik. »
Állatövi jegyek: Bak
Szinbóluma a hihetetlen szívóssággal, csökönyös kitartással a csúcsra hágó magányos állat, a bak. »
Állatövi jegyek: Nyilas
Nem elég az ősi erő, csak a megfontolás, a gondolkodás vezethet eredményre. »
Állatövi jegyek: Skorpió
A Skorpió jegyében a Mars típusú ember előtt, feltárul az önmaga megismeréséhez vezető út. »
Állatövi jegyek: Mérleg
A Mérleg jegyének mítoszai szoros kapcsolatban állnak a Szűzről és a Skorpióról szóló legendákkal. Nem csoda hát, hogy a görögök a Mérleget részben a Skorpió ollójának látták. »
Állatövi jegyek: Szűz
A királyi, férfias erő jelképét a Szűz állatövi jegye követi, ami annak idején a tápláló föld szimbóluma volt. »
Állatövi jegyek: Oroszlán
A Hold-szimbólumok állatövi jegyét egy Nap-szimbólum, az állatok királyának, az Oroszlánnak a szakasza követi. »
Állatövi jegyek: Rák
Az Ikreket a Rák anyáskodó jegye követi. Nem minden ok nélkül követi őt éppen kilenc hónap múlva, amikor a Kos ismét a Napban áll, az állatöv új esztendeje. »
Állatövi jegyek: Ikrek
Az Ikrek az egységre törekvő emberi maghasonlottság jelképe. »
Állatövi jegyek: Halak
Ha túlnő az ember önmagán, úgy lelki erőivel, a vízhez hasonlóan, megtermékenyíti a földet. »
Állatövi jegyek: Bika
Általában a Bikát is igen primitívnek tartják. Ahogy mindnyájan tudjuk, a Vénusz - a Merkúrhoz hasonlóan - kettős alakban jelenik meg, hajnali és esteli csillag képében. A Bika jegyét hajnali csillagként, tettre kész, vonzó női erőként uralja. »
Állatövi jegyek: Kos
A Kos a kitörés, a kezdet - tanítja a Nap járása. A sötét téli időszak után a Nap végre újra elérte a napéjegyenlőséget. Minden felfelé tart. »
 
Ma
16 / 7 °C
Holnap
17 / 8 °C
 
Nem vagy még tag? »
46 945 napozó  
Mai névnap
Júlia, Rita
Küldj te is képeslapot!
Napi horoszkóp
 
  Minden idők leghatékonyabb fogyókúrái! Mi most összegyűjtöttük neked.  
DIVAT
Jennifer Morrison
Nyereményjáték
Ingatlan ajánló
Alcsútdoboz község külterületén, a méltán
Alcsútdoboz
4 450 000 Ft
A Kendrick Rezidencia
A Kendrick Rezidenciát A Colorado-i Aspen-ben álmodták meg és építették meg a Studio B Architrechts közreműködésében.
Modern olasz konyhabelsők a Cabinet-től
Az olasz konyhatervek az egyik legnépszerűbb tervek napjainkban.
Szubdukciós asztal Paul Venaille-től
A francia származású tervező különleges íróasztalt mutatott be, ami két részből áll.
 
 
Jelmagyarázat:   - Ismerősöd   - Ismerősnek jelölt   - Ismerősnek jelölted  
© 2009-2019 Comeon Médiaajánlat Kapcsolat Adatkezelés Felhasználási feltételek