2019. augusztus 22.  Menyhért
   
   
Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 
Állatövi jegyek: Nyilas
Nem elég az ősi erő, csak a megfontolás, a gondolkodás vezethet eredményre.
Ezotéria

Nyilas (november 22. - december 21.)

Az állatöv kilencedik jegye a Nyilas. A Nap november 23 - december 22 között halad át ezen a jegyen. A Nyilas ősi ábrázolása: alul ló, felül íját feszítő, Napot célzó ember, utal a jegy természetére. Az állati rész a földhöz, az anyaghoz kötött, az emberi rész fantaszta, hiszen a Napot célozza. Ebből úgy látszik, mintha a Nyilas ember életének célja a nagy távolságok legyőzése, áthidalása lenne.

Uralkodó bolygója a Jupiter, mely hangsúlyozza a szétterjedésre valló képességét. Jelzi, hogy a Nyilas mindig kész ismeretei bővítésére, látóköre kiszélesítésére, tapasztalatok szerzésére,- s teszi ezt emberszerető, optimista módon. A tüzes elemekhez, változó tulajdonságokhoz tartozó, pozitív jel.

Tüzes természetére nézve azt állapíthatjuk meg, hogy a valódi tűz analógiáját véve alapul- vagy aktívan ég, lobog, melegít, elbűvöl, vagy mint a tűzvész elhamvaszt, ott égetve ahol nem kellene. A "tüzes" ember heves, lelkes nagyra törő, aki égni tud erős érzelmekkel, heves izgalommal, s másokat is lángra lobbant. Vidámságot, derűt, életigenlést sugároz magából. Tüzes természete megnyilvánul bátor magatartásában és uralkodni vágyásában is. Ugyanakkor a változó tulajdonságnak megfelelően változékony, egyúttal változatosságot kedvelő is, s él benne a hajlam, hogy másokért cselekedjen. A pozitív töltést úgy is említik, mint "férfiasság". Az ilyen típusú emberek számára különösen fontos az önkifejezés.

A hangsúlyozottan Nyilas személyiség

Szellemi érdeklődése széleskörű. Nemcsak intellektuális, hanem intelligens is. A magasabb rendű szellemi dolgok dolgok felé tör. Alapvető képessége, hogy a valóságot átfogóan szemlélje. Szelleme az intellektuson túli dolgok, a transzcendens felé szárnyal nyitott szívvel, hittel. Keresi, kutatja az Isten, a természet, a társadalom törvényeit. A társadalomban csak a valódi tekintélyt formál és másokat is hajlamos eszerint megítélni, vagy eszerint irányítani.

A törvényt tiszteli, de lázad, ha az eszményt, a humánumot, a szabadságot veszély fenyegeti. A törvénytelenség felháborítja, s a zsarnokságot nem viseli. Elsőrendű érzéke van, hogy a jogot a jogtalanságtól megkülönböztesse. Szavaiban, tetteiben őszinte és nyílt, becsületes. Bízik önmagában és ugyanilyen bizalommal fordul mások felé.

A nemes humánus eszmék fellelkesítik, de változékony természetének megfelelően lobogó lángja egy idő után lelohad. Optimizmusa azonban töretlen, s hisz abban, hogy az eszmények felé törekvés meghozza gyümölcsét.

Cselekedeteiben a segítség szándéka vezérli, jóindulatú és joviális. A jóság olyannyira elvakítja, hogy a nyilvánvaló negatív tényeket sem látja meg. Ez lehet az alapja, hogy így emberismerete nem a legjobb. Viszont, ha a pszichológia megállapítását vesszük alapul, mely szerint az ember a róla alkotott pozitív képhez igyekszik felnőni, akkor a Nyilas ember hozzáállása az emberekhez nagyon is előrevivő.

A magasrendű típus rendkívül emberszerető és szociális érzékű, az üldözöttek védelmében, az igazságtalanul mellőzöttek érdekében minden erejét latba veti, s kitűnően ért ahhoz, hogy másokat is hívjon és rábeszéljen a segítségnyújtásra.

A Napot célba venni más jegyek számára túlzásnak tűnhet. A Nyilas ember alaptermészetéhez tartoznak a túlzások. Mikor eszméiről, élményeiről, képességeiről beszél, felmagasít, megszépít. Épp így eltúlozza munkakedvét, vállalkozó hajlamát. Mindezek hátterében az húzódhat meg, hogy szereti önmagát az élen tudni. Meggyőződése, hogy amit tesz és gondol, az úgy helyes, jó és ésszerű. Ezért szívesen beszél véleményéről, hozzáállásáról szinte saját hangjától elbűvölve viszont a másik meghallgatásához kevés a türelme. Nagyszerű beszélőképességével lelkesedésével könnyedén meggyőz másokat igazáról. Képes rá, hogy még abban is kétséget támasszon, aki biztosan tudja, hogy nincs igaza. Ítéleteiben, elhatározásaiban inkább az érzés vezérli, mint az értelem. Ennek tudható be, hogy sokszor elhamarkodottan dönt. Általában intuíciója alapján jár el mindenben. Változatosságszeretete legkönnyebben utazásokban, helyváltoztatásokban nyerhet levelezést. Amennyiben nincs módja ennek tényleges megvalósítására, képzelete a fantázia szárnyán repül.

Szimbólumának, a kentaurnak megfelelően nemcsak a szellemen túli vonzza, hanem a földi élet örömei, kényelme is. Valódi életművész, aki ki tudja élvezni az élet felkínált lehetőségeit. Derűs, kedélyes természetével, szerepelni vágyásával és kiváló beszédkészségével általában a társaság lelkévé válik. Különösképpen vonzzák a színpompás felvonulások. Víg kedélyű, megértő, jó barát, aki barátjáért önfeláldozásra is kész, ezt néha nehezen is értik meg.

Nyilas a Szerelemben

Kitűnő társ, jó partner. Legfőbb jellegzetessége, hogy lovagias társával szemben. Sok benne az érzés és a lelkesedés, hamar lángra gyúl. Szabadságérzete igen erős, ezért bölcs partner jól teszi, ha "hosszú gyeplőre" engedi. Szerelmében odaadó és ragaszkodó. Partnerkapcsolatban is fontos számára a barátság, olyannyira, hogy még a partneri viszony megszakadása után is törekszik a baráti kapcsolat fenntartására.

Illata

A fás, virágos, könnyed illatok illenek a Nyilas nő temperamentumos egyéniségéhez, melyek egyszerre klasszikusak és sportosan elegánsak. Kedvenc parfümje pozitív gondolatokra sarkall, és jó kedvet teremt maga körül. A nagyvilági Nyilas férfi illata pedig sugárzó fiatalságot áraszt, jelképezve mindazt, ami e jegy „erősebb" képviselőjének sajátossága, aki felül akarja múlni önmagát, aki számára nem léteznek tabuk, és nem rejti véka alá az érzéseit.

Tipp hölgyeknek: ciprus-virágos és orientális-fás illatcsaládok
Például: Christian Dior – Eau de Dior Relaxante, Estée Lauder – Knowing, Guerlain – Aqua Allegoria sorozat, Gentiana, Shiseido – Feminité du Bois, Christian Dior – Hypnotic Poison

Tipp uraknak: fás-fűszeres illatcsalád
Például: Nina Ricci – Mémoire d’Homme, Chanel – Egoïste, Gucci – Rush for Man, Lancôme – Miracle Homme

Munkában

Főnökként kenyérre kenhető , jóindulatú, segítőkész és megértő. Ha nem kapja meg az őt megillető vezető beosztást, mint beosztott hepciáskodóvá válhat. Arra törekszik, hogy tekintélyével, személyiségének súlyával hatásokat keltsen. A magasrendű Nyilas ember meg van arról győződve, hogy fontos hivatást tölt be. Leginkább az igazsággal, joggal, filozófiával, etikával, hittel és szociális dolgokkal kapcsolatos hivatások felelnek meg egyéniségének.

Nyilas külső megjelenése

Külső megjelenése dinamikus, lendületes, sportos. Teste izmos, mozgékony, nagy utakra képes. Fejformája inkább ovális, lófejre emlékeztet. Homloka magas, boltozatos. Tekintete távolba néző, bizakodó, tiszta; nyílt. Orra lefele megvastagszik. Orrcimpája kidudorodik. Fülcimpája csigavonalú. Szája viszonylag nagy (kitűnő szónok). Felső ajka előrébb áll, mint az alsó. (nem erőszakos, inkább megértő). Ajkai húsosak. Fogai hosszúak, szabálytalanul nőttek, előreállóak, álla puha, gömbölyded, tokásodásra hajlamos. Testalkata általában nyúlánk, teltkarcsú, lábszára hosszú. Hajlamos a táplálkozást is túlzásba vinni, és akkor tekintélyes joviális külsőt ölthet. Érzékeny testrésze a csípőtáj, a felső lábszár és a máj.

Legújabb hajtrendek - Így csináld!
Gwen Stefani
Vizezz!
Pödört copf
Állatövi jegyek: Vízöntő
A kiömlött víz megkülönböztetés nélkül áramlik mindenkihez, és ez azt jelenti, hogy az egész emberiség iránt érdeklődik. »
Állatövi jegyek: Bak
Szinbóluma a hihetetlen szívóssággal, csökönyös kitartással a csúcsra hágó magányos állat, a bak. »
Állatövi jegyek: Nyilas
Nem elég az ősi erő, csak a megfontolás, a gondolkodás vezethet eredményre. »
Állatövi jegyek: Skorpió
A Skorpió jegyében a Mars típusú ember előtt, feltárul az önmaga megismeréséhez vezető út. »
Állatövi jegyek: Mérleg
A Mérleg jegyének mítoszai szoros kapcsolatban állnak a Szűzről és a Skorpióról szóló legendákkal. Nem csoda hát, hogy a görögök a Mérleget részben a Skorpió ollójának látták. »
Állatövi jegyek: Szűz
A királyi, férfias erő jelképét a Szűz állatövi jegye követi, ami annak idején a tápláló föld szimbóluma volt. »
Állatövi jegyek: Oroszlán
A Hold-szimbólumok állatövi jegyét egy Nap-szimbólum, az állatok királyának, az Oroszlánnak a szakasza követi. »
Állatövi jegyek: Rák
Az Ikreket a Rák anyáskodó jegye követi. Nem minden ok nélkül követi őt éppen kilenc hónap múlva, amikor a Kos ismét a Napban áll, az állatöv új esztendeje. »
Állatövi jegyek: Ikrek
Az Ikrek az egységre törekvő emberi maghasonlottság jelképe. »
Állatövi jegyek: Halak
Ha túlnő az ember önmagán, úgy lelki erőivel, a vízhez hasonlóan, megtermékenyíti a földet. »
Állatövi jegyek: Bika
Általában a Bikát is igen primitívnek tartják. Ahogy mindnyájan tudjuk, a Vénusz - a Merkúrhoz hasonlóan - kettős alakban jelenik meg, hajnali és esteli csillag képében. A Bika jegyét hajnali csillagként, tettre kész, vonzó női erőként uralja. »
Állatövi jegyek: Kos
A Kos a kitörés, a kezdet - tanítja a Nap járása. A sötét téli időszak után a Nap végre újra elérte a napéjegyenlőséget. Minden felfelé tart. »
 
Ma
16 / 7 °C
Holnap
17 / 8 °C
 
Nem vagy még tag? »
46 946 napozó  
Mai névnap
Menyhért
Küldj te is képeslapot!
Napi horoszkóp
 
  Minden idők leghatékonyabb fogyókúrái! Mi most összegyűjtöttük neked.  
DIVAT
Gwen Stefani
Nyereményjáték
Ingatlan ajánló
Házrész
Debrecen
12 900 000 Ft
Westside Road: különleges családi ház Kaliforniából
A Dowling Studios munkáját dicséri ez a gyönyörű családi ház, amit Sonoma-ban, Kalifornia egyik kisvárosában építettek fel.
Simon Busse széke
Simon Busse ismét különlegeset alkotott ezzel a három lábú székkel, ami a Marionet nevet kapta.
Megkapó világítási ötletek a fürdőszobánkba
A fürdőszoba világításának megtervezése fontos része a helyiség kialakításakor, ezért érdemes kellő hangsúlyt fektetni erre a témára.
 
 
Jelmagyarázat:   - Ismerősöd   - Ismerősnek jelölt   - Ismerősnek jelölted  
© 2009-2019 Comeon Médiaajánlat Kapcsolat Adatkezelés Felhasználási feltételek