2017. október 17.  Hedvig
   
   
Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 
8 jó tanács zűrzavaros nőszemélyeknek
2017. szeptember 16. - Test és lélek
Az ember lánya futva közlekedik, mégis mindenhonnan elkésik, látástól vakulásig dolgozik, mégis egyre nagyobb kupacban gyűl íróasztalán a hátralék. Az ember lánya feszült, ideges, elege van... oppá! csak volt - legalábbis ha megfogadja tanácsainkat.

Ha megfogadod az alább következő nyolc tanácsot, könnyebb lesz beosztani az idődet, elboronálni emberi kapcsolataidat. Rajta!

Barátok

1. A hamis mosoly hamis barátot rejt. H. J. a kommunikációelmélet szaktekintélye azt állítja: az ember a mosolyával kevésbé képes hazudni, mint szavaival. Amikor valaki őszintén mosolyog, a szeme sarka apró ráncokba szalad. Ha csak színleli a szívélyességet, nevethet tele szájjal, kivillanthatja mind a harminckét fogát: a szája feszült marad. Szabadulj minél hamarabb az ilyen baráttól!

2. Aki túl sok időt tölt a szervezéssel, annak nem marad ideje az életre. Ne szervezd hétfőről péntekig, hogy hol és mikor találkozzon hétvégén a baráti kör. Állapodjatok meg, mondjuk, minden hónap második szombat estéjében. Rögzítsétek a helyszínt is: kedvenc ifjúsági kocsmátok hátsó terme, a nagy sarokasztal. Aki ráér, ott lesz, aki nem, nem. Ne félj, előbb-utóbb mindenki felbukkan.

3. Aki á-t mond, mondjon b-t. A következetlen barát, aki óránként változtatja álláspontját, aki képtelen kitartani véleménye mellett, előbb-utóbb elveszti a többiek megbecsülését. Ha érett megfontolás után kimondtál valamit, vállald a vitát, az éles szópárbajt. Az elveihez ragaszkodó embert barátai is jobban tisztelik.

4. Ne kérd ki mások véleményét, ha nem érdekel. Nincs rémesebb az olyan barátnál, aki tanácsért nyaggatja társait, ám válasz közben már üveges tekintettel mered a semmibe. Ha nem vagy kíváncsi mások véleményére, ne kérd ki, dönts a magad feje szerint, így legalább nem kényszeríted fölösleges szócséplésre a megkérdezetteket. Továbbá nem kerülsz kínos helyzetbe, hiszen nem kell megfogadnod merő udvariasságból egy számodra érdektelen tanácsot, illetve nem kell megsértened az illetőt azzal, hogy fütyülsz a véleményére.

Udvarlók

5. Érettségpróba az első randevún. Jó lenne tudni, hogy az a jóképű fiú taknyos kölyök-e még, vagy már benőtt a feje lágya, nem igaz? Mi sem egyszerűbb! Kérdezgesd a barátairól. Ha végeláthatatlan történetekbe fog középiskolai pajtásairól, bizony, bizony, nagyra nőtt kamaszt fogtál ki magadnak. Ám ha későbbi életében kötött kapcsolatairól kezd mesélni, tudhatod, felnőtt személyiséggel hozott össze a sors.

6. Ne várd ki, míg ő tesz lapátra. Ha egy kapcsolat holtpontra jutott, arra számos - nem túl kellemes - előjel utal. Megritkulnak a telefonok, hűvös kis diskurzusokká soványodnak a régi nagy lelkizések. Már nem számít, melyik a kedvenc filmed, könyved, együttesed. Már a heti egy találkozás is csak nyögvenyelősen jön össze. Ekkor érkezett el a pillanat, amikor el kell gondolkodnod az egész ügyről. Viselkedj úgy, mint a teniszjátékos: add fel a labdát és figyeld, hogy a fiú visszaüti-e. Ha nem üti, érts belőle.

7. A bűvös három lépés. Egy barátnőd, akit nem is kedvelsz különösebben, két hónapja rágja a füled, hogy találkozzatok. A végén megadod magad, holott a legszívesebben a millió feltorlódott ügyedet intéznéd, vagy csak egyszerűen eleresztenéd füled-farkad. Nos, ne pazarold az időt olyan emberekre, akik nem érdekelnek eléggé, illetve akikre szükség esetén nem számíthatsz. Tartsd meg a három lépés távolságot.

8. Családi vendégség: kétszer egy évben. Hívd meg rokonaidat, mondjuk, karácsony másnapján és egy nyári vasárnap délután. Így egyszerre letudod az összes nagynénit, unokaöcsikét és sógort, s a maradék háromszázhatvanhárom napon tiéd az élet.

Legújabb hajtrendek - Így csináld!
Alkalmi és mélyreható
Missoni
Ferde konty
További cikkek
Tea a testnek és a léleknek
Egy csésze még nem okoz csodát, de segít a megnyugvásban. »
Jól kezelhető a szénanátha
Még nem ért véget a pollenszezon. »
Hogyan tartsuk meg az álomsúlyt a fogyókúra befejezése után?
Végre véget ért a fogyókúra, s ismét a régi kedvenc farmerünket hordjuk. »
Az elhízás veszélyesebb az alkoholnál
Aki azt gondolja, hogy csak a nagy mennyiségű alkohol veszélyes a májra, az nagyon - stílszerűen szólva: súlyosan - téved! »
Raw-diéta: Nyers koszton, mint a nyulak
Úgy 40 ezer éve főzzük meg táplálékunkat, így téve ízletesebbé, könnyebben emészthetőbbé. »
A magyar csodafogyi: 2 hét alatt -5 kiló
Barátnők, kolléganők és még haverok is egy csodareceptet küldözgetnek egymásnak. »
 
Kedvetlen, fáradt? Lehet, a mája rendetlenkedik!
A máj jó ideig szó nélkül gondoskodik a jégkrém, a tejszínhab, a sült krumpli, a sör vagy a gyomorkeserű okozta károk enyhítéséről. »
Fogcsikorgatás veszélyei: jobb, ha odafigyelsz rá!
Fáj a feje, feszül a válla? Elképesztő, hogy éjszakai fogcsikorgatás okozza a galibát. »
A hátfájás a fejben kezdődik
Alig van ma olyan felnőtt, aki ne ismerné a stressz okozta kínokat. »
Nagy levegővel boldogan - 3 légzési gyakorlat, ami megöli a stresszt
Az izgalomtól szinte kifogyunk a szuszból. »
5 biztos pont, ami segít átvészelni a rossz időszakot
Néha összecsapnak a fejed felett a hullámok, ám ha van egy bármikor előkapható stratégiád arra, hogyan oldd meg a nehézségeket, könnyen átvészeled a rossz időszakokat. »
4 gyors meditációs gyakorlat
Milyen jó lenne egy kicsit leereszteni! - sóhajtjuk sorban állás, munka, takarítás közben. »
Hogyan csökkenthetjük a poratkaveszélyt?
Az állandó lesben álló, mikroszkóp nélkül láthatatlan, apró házi poratka otthonunk természetes szemételtakarítója.
Támadnak a pajzstetvek
Szobanövényeink egyik leggyakoribb kártevője a pajzstetű.
Beavassuk-e a főnököt?
Minden munkahelyen alakulnak barátságok, bimbóznak szerelmek, de azért jobb nem összekeverni a hivatalt és a magánéletet.
Álomfejtés alapfokon
Megálmodni a megoldást - hányszor képzelte el magának a diák, amikor már lebukik a feje a fáradtságtól, és sehogyan sem jut a feladat végére.
Boldogsághányadost jelez az SQ
Az értelmi és az érzelmi intelligencia mellett fontos szerepe van a spirituális intelligenciának.
Kedvezőtlen alaprajz megöli a helyiséget
Egy rosszul kialakított helyiség elszívja az energiánkat, átgondolt tervvel azonban, fel is dobhatjuk azt.
Allergiások háztartása
Nemcsak a parlagfűre, de sok egyébre is egyre többen érzékenyek.
Veszélyes az alvaszexelés!
Igaz, nem kerül gyakran szóba, de a szexológusok szerint az alvajáráshoz hasonlóan alvaszexelés is létezik.
Ki vagy Te?
Mire vágysz most? Szeretnél nagyobb anyagi biztonságot? Egy stabil munkahelyet, ahol elismerik a munkádat? Szeretnél egy igazi lelki társat, akit szeretsz és aki viszont szeret? Szeretnél kiegyensúlyozott kapcsolatot a téged körülvevő emberekkel? Szeretnél boldogabb lenni? Ha bármelyikre is igen volt a válaszod, akkor még bőven van mit tenned önmagadért.
Az Út - önmagad felé
A spiritualitás (ismét) egyre nagyobb teret hódít magának világunkban, egyre többen eveznek ezoterikus vizekre, azt remélve, hogy a bennük felmerülő kérdéseikre választ kapnak, illetve élethelyzeteik során kialakult gondjaikat nagyobb sikerrel lesznek képesek megoldani.
Fejleszd az SI-det!
A témába vágó könyvek és ismeretterjesztő filmek mellett a leghatékonyabb módja a szexuális intelligencia fejlesztésének egy olyan partner, akivel őszintén lehet beszélgetni.
5 érv, hogy miért élj boldog párkapcsolatban
Az együttélés szövetség, amelyben gyakran kell kompromisszumot kötni, esetleg áldozatot hozni - mindkét félnek.
 
Ma
12 / 7 °C
Holnap
10 / 5 °C
 
Nem vagy még tag? »
46 949 napozó  
Mai névnap
Hedvig
Küldj te is képeslapot!
Napi horoszkóp
 
  Minden idők leghatékonyabb fogyókúrái! Mi most összegyűjtöttük neked.  
 
  Credo Solingen Bőrkeményedés eltávolító hengerfej, 2 db  
DIVAT
Alkalmi és mélyreható
 
 
PLETYKA
David Bowie nyerte el posztumusz a Brit Awards zenei gála fődíjait
 
Nyereményjáték
Ingatlan ajánló
20. keri tetőtérbeépítéssel bővíthető felújított házrész!
Budapest 20. kerület
12 500 000 Ft
F-Fehér ház Japánban
Takaro Yamamoto építész nagyot álmodott, tókiói székhelyén magánudvart épített a családi házba.
Fonal váza Aurélie Richard
A francia dizájner Aurélie Richard egyszerű faelemeket kötött össze fonallal, középen egy üveg vázával.
A "Veth Villa" Hollandiából
Egy holland érdekeltségű építőipari cég, a 123 DV munkáját láthatjuk az alábbi képsorozaton a hollandiai Hattem városából.
    Nyerj 10000 forint értékű KIKA vásárlási utalványt! ( x )  
 
 
Jelmagyarázat:   - Ismerősöd   - Ismerősnek jelölt   - Ismerősnek jelölted  
© 2009-2017 Comeon Médiaajánlat Kapcsolat Adatkezelés Felhasználási feltételek